Інформаційна сторінка

Булави Крайової булавної

Уладу Пластунів Сеніорів Пласту НСОУ

СКОБ!
Дорогі подруги й друзі! Вітаємо вас на інформаційній сторінці Булави Крайової Булавної УПС. Сторінка створена, щоб уладові курені, осередки праці й сеніори самітники мали змогу оперативно отримувати інформацію про життя Уладу й усі актуальні справи. Маємо надію, що завдяки вам, особливо після 11 з`їзду УПС, тут ніколи не бракуватиме цікавої та корисної інформації й наперед щиро дякуємо всім, хто долучиться до наповнення сторінки.

суботу, 5 лютого 2011 р.

Донецький пластун отримав орден від Патріарха

На День соборності України старшопластун пластової станиці Донецьк Денис Ткаченко указом Патріарха Київського Філарета був нагороджений орденом Святого архістратига Михаїла.
Вихованець станиці Кіровоград, одразу після школи Денис поступив на навчання до одного з донецьких університетів, і ось вже більш як десять років його життя пов’язано з Донеччиною. Зараз він є головним редактором інформаційного Інтернет-порталу NGO.donetsk.ua, заступником станичного пластової станиці Донецьк, а також членом Православного братства святого праведного Петра Калнишевського.
Оскільки в останній час державна влада в Україні взяла курс на фактичну ліквідацію Української Православної Церкви Київського Патріархату (тут і запропонований Віктором Януковичем законопроект змін до Закону про свободу совісті та релігійні організації, і потурання спробам Московського Патріархату захопити храми, в яких служать громади Київського Патріархату, і відверта підтримка московського православ'я), то така ситуація спонукає і пластунів, й інших патріотів України виявляти свою вірність Богові й Україні не на словах, а на ділі. Зокрема Денис Ткаченко доклав чимало зусиль для того, щоб конфлікт навколо храму в с. Кам'янка Тельманівського району став відомим всій Україні. Така інформаційна підтримка дозволила зупинити спробу нахабного захоплення храму, і хоч питання ще не є остаточно розв'язаним, але це стало одним з перших сигналів про новий наступ на українське православ'я.
Безсумнівним є те, що ствердження ідеї Київського патріаршого престолу, автокефалії Української Церкви посідає своє вагоме місце в національних змаганнях сучасного покоління українців.
о. Ігнатій (Воловенко)

Немає коментарів: